Omer LTD

Een gelimiteerde oplage van de Omer.

Slechts 50 genummerde stuks zijn er gemaakt, enkel verkrijgbaar via de Achielle dealers.

Wat maakt deze Omer zo uniek?

De grootste eyecatchers zijn natuurlijk de velgen. Deze echte houten velgen worden al drie generaties lang gemaakt in een klein atelier in Italië. Maar ook daar bleef de tijd niet stilstaan.
Hoewel de velgen er uitzien alsof ze uit begin vorige eeuw dateren zijn deze gecombineerd met hedendaagse technieken. Om de velgen sterker te maken zijn deze binnenin belegd met carbon.

De gebruikte banden zijn de nieuwste Schwalbe Century banden. De looks van deze zwart/beige banden zijn gebaseerd op deze uit de eerste bloeiperiode van de fiets, begin vorige eeuw. De grote uitspringende letters maken deze band zo opvallend.
Het handgemaakte Omer frame is gepoederlakt in Marrakech bruin. Deze metallic kleur zorgt voor een oogverblindende schoonheid bij de minste zonneschijn. Ook de platte profielspatborden en het kettingscherm van het Sugino cranckstel zijn mee in kleur gezet.

Brooks England zorgt voor het okerkleurige zadel. Dit zadel zal je niet terug vinden in het standaard gamma van Brooks, maar werd speciaal voor deze Omer LTD gemaakt. Ook de okerkleurige handvatten, toolbag, toestraps en zelfs een bijpassende broeksklem zijn van Brooks.
Net als het onderstel van het zadel zijn er veel koperkleurige details: MKS pedalen, Crane bel en het Achielle balhoofdplaatje.
Verder wordt de fiets tot in detail afgewerkt: geweven kabel met accent in framekleur, Diacompe remgrepen, Sturmey Archer classic shifter, plaatje met handgeklopt nummer, unieke ‘oliekan’ dopmoeren,…

En natuurlijk wordt hij met heel veel liefde ontworpen, gemaakt en geleverd.

(Alle exemplaren zijn reeds verkocht aan de dealers).