Shimano Steps

Hier vind je een overzicht van onze e-bikes met Shimano middenmotor, klik op de foto voor meer info:

Shimano Steps Emma

Shimano Steps Odiel

Shimano Steps Ernest

Voor onze lijn elektrische fietsen zochten we naar een kwalitatief hoogstaand systeem en daarvoor kwamen we al snel bij het Steps systeem van Shimano.
Shimano Steps is een compleet systeem dat op het frame is gemonteerd (midden-motor).
Door de aandrijfunit te integreren in de buurt van de bottom bracket, komt het gewicht laag in het frame te liggen. Dat maakt de e-bike beter hanteerbaar.
De belangrijkste elektronica is ingebouwd in de aandrijfunit, wat zorgt voor een betrouwbaar en weersbestendig systeem.
Shimano steps is een lichtgewicht systeem met een krachtige lithium-ion accu en een intelligent accubeheersysteem.
Het Steps systeem is gecombineerd met de interne Di2 naafversnelling, een elektronische schakeling die perfect is geïntegreerd in de aandrijfunit. Je schakelt dus niet door een rotor of hendel te bewegen, maar dit gebeurt elektronisch door te drukken op een knop.
Het systeem schakelt ook volledig automatisch, afhankelijk van je snelheid en de uitgeoefende kracht kiest het de juiste versnelling.
Door kort het vermogen te verlagen tijdens het schakelen, verloopt de overgang van de ene naar de andere versnelling verbazingwekkend soepel.
Alleen Shimano heeft die kennis van de elektrische aandrijfunit plus de versnellingscomponenten. Alleen Shimano kan deze integratie realiseren. En dat maakt een groot verschil voor de rijder.