Ebike, Urban en Classic

Het Achielle gamma bestaat uit drie reeksen: Ebike, Urban en Classic.
Maar wat is nu juist het verschil?

Laat ons starten met het eenvoudigste, de ebikes.
Dit zijn alle Achielle fietsen met een motor. Dit is altijd een Steps motor van Shimano.
Deze categorie bestaat zowel uit traditionele ebikes (zoals de Odiel, Esmee,…), maar ook uit Longtails (Jean) en Bakfietsen (Ferre).

Een volgende categorie is de Classic. Ook dit mag je behoorlijk letterlijk nemen.
Dit zijn fietsen geïnspireerd op de eerste helft van vorige eeuw, maar natuurlijk voorzien van het nodige hedendaagse comfort. Deze categorie bestaat uit modellen zoals Omer, Louise, Sam, Babette,…
Hier kan je kiezen voor een volledig naakte configuratie tot een full-option pakket, incl. 8 Nexus versnellingen van Shimano en naafdynamo.

Met de Urban line gaat we nog een stapje verder. Hier combineren we het klassieke stalen Achielle frame met de meest moderne componenten.
De meest belangrijke features hier zijn de Carbon Gates riem, Hydraulische schijfremmen van Shimano, 8 versnellingen uit de Shimano Alfine lijn, de Curana spatborden met geïntegreerde achterlicht en de hoogstaande naafdynamo verlichting van Busch&Muller.
Het Urban gamma bestaat uit 4 modellen: Oscar met het klassieke herenframe, Olivia met damesframe met rechte bovenbuis, Ophelie met de lage instap en Otis met het caféracer frame.