Belgische fiets in NY

In Knack Weekend was er plaats voor een dubbele pagina fietsnieuws. In de rubriek Radar gaan de reporters op zoek naar de laatste trends.

We citeren:

„The bike is called an Achielle. I’ve never heard of it, but it must be pretty chic because this was sitting outside of Sarah Jessica Parker’s brownstone. Do you think it’s hers or Matt’s?” Aan het woord is een Amerikaanse blogger. De Achielle waarvan sprake is een fiets gemaakt in Egem bij Pittem, bij Dija-Oostcolor van vader Jan Oosterlinck en zijn zonen Peter en Tom.
Uw retrofietsen hebben succes?
Peter Oosterlinck: „Inderdaad. Pas nu kwam ik erachter dat onze Amerikaanse verdeler er inderdaad een heeft verkocht aan die actrice. Onze belangrijkste markt is wel België en Nederland. Het merk bestaat drie jaar, maar wij hebben jarenlange ervaring in het produceren van frames. Alle fietsen in de Achiellecollectie hebben een retrolook en worden volledig hier gemaakt.”
Elke fiets wordt op maat gemaakt?
„De consument kan bij de fietshandelaar kiezen welke afwerkingen, versnellingen, remmen hij/zij wil. Drie weken later leveren we de fiets. Het populairst is de Craighton Pick-up. Nu werken we aan de Victor, die binnenkort op de markt komt. Hij ziet eruit als een retrokoersfiets, maar heeft het comfort van een stadsfiets:
spatbordjes, een kettingkast, binnenversnellingen en gesofisticeerde trommelremmen.”

Bekijk hier een uitvergrote versie van het artikel.