Achielle op Lifestyle2day, clint.be en skynet.be

Lifestyle2day:
Trendy fietsen met Achielle
Fietsen is in, en nu Sarah Jessica Parker zich volgens de glossy’s verplaatst met een nostalgische Achielle-fiets is het merk helemaal hot.

Hot in Hollywood, dat is het minste wat je kunt zeggen van de Achielle oma-fiets. Niks speciaals, ware het niet dat ze hier bij ons, in Pittem, gemaakt worden door de firma Oostcolor. In tegenstelling tot de andere ‘Belgische’ fietsen die hier worden geassembleerd -met onderdelen die veelal in Azië worden gefabriceerd-, is het stalen frame van een Achielle 100% made in Belgium en dus ijzersterk.

Elke Achielle wordt op bestelling gemaakt, dat wil zeggen dat er geen standaardmodel is, maar dat iedereen uit een heel pak opties mag kiezen om zijn eigen, custom made fiets te maken. Kies een nostalgisch kleurtje, een stalen bagagedrager op het voorwiel en een naturellederen zadel, en fiets de sterren achterna!
Meer info op https://www.achielle.be/

Clint.be 16 april 2010:
Sarah Jessica Parker rijdt op Belgische fiets

Bij het authentieke Vlaamse fietsmerk Achielle zijn ze best wel trots. Dat mag ook wel want niemand minder dan actrice Sarah Jessica Parker rijdt op een van hun handgemaakte fietsen. En naar verluidt is zij niet de enige beroemdheid die graag op Belgische trappers staat.

Het was een Amerikaanse blogger die de fiets opmerkte aan de gevel van Sarah Jessica Parker. “Achielle, nooit van gehoord, maar het moet wel chic zijn want Sarah Jessica Parker heeft er een”, schreef hij. Iets wat bij het Belgische fietsmerk Achielle als muziek in de oren klonk. Het fietsbedrijfje in Pittem draait overigens op volle toeren om andere sterren te voorzien van een tweewieler.

“Onze dealer in de VS levert aan een winkeltje te midden van de villa’s van beroemdheden. Leonardo DiCaprio is er naar het schijnt kind aan huis”, vertelt Peter Oosterlinck. Samen met zijn broer en zijn vader zet hij het werk van zijn overgrootvader Achiel verder. En met succes, zo blijkt dus. Maar wie wil fietsen zoals de sterren, moet er het prijskaartje wel bijnemen.

Skynet.be 16 april 2010:
Sarah Jessica Parker fietst Westvlaams
Sarah Jessica Parker die op een fiets door New York crosst, het is geen alledaags beeld, maar het gebeurt wel, en nog wel met een fiets van Vlaamse makelij: de firma Achielle uit Pittem leverde haar rijwiel. In het Westvlaamse dorpje zijn ze dan ook zo fier als een gieter. Miss Parker koos naar verluidt voor een Craighton Pure Oma.  Hopelijk laat ze haar centimetershoge hakken thuis als ze een ritje maakt.